Kostenvergoeding vrijwilligerswerk

Zin om u in te zetten voor anderen?

Vrijwilligers zijn een belangrijke hulp voor andere senioren uit de buurt. Wie zin en tijd heeft, kan zich inzetten als vrijwilliger. Alles is bespreekbaar. U bepaalt zelf wanneer u beschikbaar bent en wat u wilt doen.

Vrijwilliger bij Zorgbedrijf Antwerpen

U kunt in het dienstencentrum de toog bemannen, de tafel dekken, les geven, rondleidingen begeleiden, een bezoek brengen aan mensen die er alleen voor staan, boodschappen doen voor iemand die niet goed te been is, occasioneel chauffeur worden bij de Minder Mobielen Centrale of iemand vergezellen naar het dienstencentrum voor een maaltijd, activiteit of cursus. Ook onze woonzorgcentra werken graag samen met vrijwilligers: u kunt er een handje toesteken in de cafetaria, bewoners begeleiden bij creatieve workshops, een praatje slaan met mensen die weinig bezoek krijgen, met uw hond langskomen in het woonzorgcentrum....

Officieel statuut vrijwilliger

Vrijwilligerswerk is onbetaald, maar u kunt als vrijwilliger wel een kostenvergoeding krijgen. Dat is ook zo voor vrijwilligerswerk bij Zorgbedrijf Antwerpen. Bij Zorgbedrijf Antwerpen krijgen alle mensen die belangeloos een handje toesteken bovendien het officieel statuut van vrijwilliger, waardoor ze ook verzekerd zijn voor arbeidsongevallen en burgerrechterlijke aansprakelijkheid.

Bent u onze nieuwe vrijwilliger?

Contacteer het dienstencentrum of woonzorgcentrum in uw buurt of meld u meteen aan.

Mijn Boek
De Schakel webwinkel
Vacatures - Zorgbedrijf Antwerpen