Ligdagprijzen

We zetten onze prijs en bijhorend aanbod voor u op een rij.

Zo ziet u dat er naast het wettelijk minimum heel wat extra diensten en medische zorg zonder meerkost zijn vervat in onze ligdagprijs. Bovendien bieden we u met ons medisch zorgpakket een formule aan waarin alles inbegrepen is: van uw verblijf tot en met al uw medische kosten.

 

Wat krijg ik voor de prijs die ik betaal in het woonzorgcentrum?

Ligdagprijs: De zogenaamde ‘ligdagprijs’ is de prijs die u per dag betaalt. Deze wordt altijd vooraf goedgekeurd door de minister van Economische Zaken. De overheid bepaalt ook wat minstens inbegrepen moet zijn in die prijs. In de woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen krijgt u echter veel meer dan wat wettelijk verplicht is.
 
Optioneel medisch zorgpakket: Het medisch zorgpakket biedt u de mogelijkheid om voor een vast bedrag per dag uw medische kosten te dekken. Misschien denkt u dat dit (nog) niets voor u is, maar we raden u dit ten zeerste aan. Zo weet u vooraf wat u betaalt en is ook alles inbegrepen in de prijs: het verblijf, de medische kosten, een eventuele hospitalisatie… Onze vaste totaalprijs geeft u zekerheid, vandaag en als u in de toekomst meer medische zorgen nodig heeft. Zo spreidt u de kosten en komt u nooit voor verrassingen te staan.
 
We bieden u een verblijf in een eenpersoonskamer (comfortpluskamer) aan de nieuwste comforteisen voor maximum 64,15 euro per dag. Voor het medisch zorgpakket betaalt u 5,76 euro per dag. 
Uiteraard beslist u zelf of u intekent op het medisch zorgpakket wanneer u naar het woonzorgcentrum verhuist. Als u hiervoor niet van bij het begin opteert en u wilt later toch nog instappen, is er een verplichte wachttijd van 3 jaar.

 

Ligdagprijs + medisch zorgpakket = all-in

Als u opteert voor het medisch zorgpakket, opteert u voor een all-in formule. Onze vaste totaalprijs geeft u en uw familie die zekerheid. Als u onze voordeelformule vergelijkt met de factuurprijs van andere
woonzorgcentra, ziet u meteen de voordelen. Bij ons hoeft u zich niet ongerust te maken dat u nadien toch moet bijbetalen voor medische kosten (medicijnen, dokter, ziekenhuis…), de was, de tv-aansluiting...

 

De ligdagprijs: het wettelijk minimum

In de ligdagprijs moeten, wettelijk verplicht, volgende zaken inbegrepen zijn:
 • Uw huisvesting, inclusief verwarming en elektriciteit
 • Maaltijden en indien nodig aangepaste dieetvoeding (op voorschrift van de arts)
 • Drinkwater
 • Hulp van gekwalificeerd personeel bij de activiteiten van uw dagelijks leven
 • Een gevarieerd aanbod aan animatie en de (re-)activatie van u als bewoner
 • Het poetsen van uw kamer en het gebouw
 • Het bedlinnen en het onderhoud ervan + Klein verzorgingsmateriaal zoals ontsmettingsmiddelen, verbanden, steriele kompressen, injectiemateriaal
 • Incontinentiemateriaal
 • De brandveiligheidsmaatregelen en verzekeringspolissen die het woonzorgcentrum moet nemen
   

U krijgt in onze woonzorgcentraextra diensten. Zonder meerkost.

Dit krijgt u, zonder bijbetaling, extra in onze woonzorgcentra:
 • Uw persoonlijke was, behalve uw persoonlijk huishoudlinnen en wat we ‘in huis’ niet kunnen wassen, bijvoorbeeld droogkuis, of wat u zelf extern laat wassen.
 • Uitgebreide administratieve ondersteuning
 • Uw tienuurtje en uw vieruurtje (in de meeste woonzorgcentra)
 • Water in flessen + Levensbeschouwelijke begeleiding
 • Flatscreen tv en abonnement voor digitale televisie
 • Gebruik van cybercafé of draadloos internet (wifi) 
   

Medisch zorgpakket: alle medische zorg voor 5,76 euro per dag.

 • Medicatie op voorschrift van een arts. De medicijnen worden geleverd via de apotheek van het ZNA ziekenhuisnetwerk.
 • Prestaties van huisartsen, tandartsen, kinesisten, labo’s, logopedisten, podologen en psychiaters.
 • Geneeskundige onderzoeken en technische prestaties door gespecialiseerde artsen (zoals een oncoloog, pneumoloog, cardioloog, neuroloog…) in een ziekenhuis van het ZNA. Ook deze specialisten moeten geconventioneerd zijn of de RIZIV-tarieven hanteren. In alle andere gevallen moet u vooraf toestemming krijgen van het woonzorgcentrum als u hiervoor tussenkomst wilt.
 • Bij een hospitalisatie worden de onderzoeken en prestaties enkel door het woonzorgcentrum betaald als u op een gemeenschappelijke kamer in het ziekenhuis verblijft.
 • Producten op eigen verzoek, producten waarvoor het ziekenfonds niet (gedeeltelijk) tussenkomt, kamersupplementen en luxekosten worden niet door ons betaald.
 

Welke kosten zijn niet inbegrepen?

 • Uw individuele, persoonlijke uitgaven.
 • Denk bijvoorbeeld aan de kapper, pedicure, prothesen (zoals bril, hoorapparaat, tandprothese...), vervoer van en naar consultaties, uw bijdragen aan de mutualiteit en de zorgkas, droogkuis, consumpties in de cafetaria, bepaalde activiteiten of uitstappen (hiervoor vragen we soms een bijdrage), de abonnements- en gesprekskosten van uw telefoon of producten die we kopen op uw verzoek.
 

Wat kost een verblijf in het woonzorgcentrum?

We bieden u een verblijf in een eenpersoonskamer (comfortpluskamer) aan de nieuwste comforteisen voor maximum 64,15 euro per dag, exclusief medisch zorgpakket van 5,76 euro per dag. De kamer heeft individueel rolstoeltoegankelijk sanitair.
 
Voor nieuwe kamers die midden 2017 beschikbaar zijn in woonzorgcentrum Melgeshof, betaalt u 69,50 euro per dag, exclusief medisch zorgpakket van 5,76 euro per dag.
 
Als we u geen comfortpluskamer kunnen garanderen, bieden we u een comfortkamer. Dit is een andere kamer (in hetzelfde woonzorgcentrum) die tegen kortingtarieven wordt aangeboden omdat een of meerdere voorwaarden van de comfortplusformule niet gegarandeerd zijn. De kamer heeft bijvoorbeeld geen eigen rolstoeltoegankelijk sanitair.

 

Voor meer informatie over een verblijf in een van onze woonzorgcentra, kunt u contact opnemen met de klantendienst of met het woonzorgcentrum.

Uiteraard kunt u het woonzorgcentrum ook altijd bezoeken, zodat u zelf kunt zien hoe de kamers eruitzien.
 

* Prijzen geldig vanaf 1 juni 2017 voor nieuwe bewoners. De prijs in woonzorgcentrum Vesalius bedraagt maximum 73,42 euro.

 

Wilt u graag komen kijken? Maak meteen een afspraak voor een rondleiding! Dit kan via het woonzorgcentrum in uw buurt.

 

 

Mijn Boek
De Schakel webwinkel
Vacatures - Zorgbedrijf Antwerpen

Contact