Zorgbedrijf bouwt nieuwe site in Hoboken

26/08/2024

Aan de Krijgsbaan in Hoboken, tegenover het Schoonselhof, starten we met de bouw van een nieuwe site. Er komen 70 assistentiewoningen, een dienstencentrum en een woonzorgcentrum met 120 kamers.

Site met 3 eenheden

Het project ligt tussen de Krijgsbaan en de Sint-Bernardsesteenweg in de Stuivenbergwijk, op de grens van de districten Hoboken en Wilrijk. De nieuwbouwsite omvat drie eenheden: een woongedeelte met assistentiewoningen, een dienstencentrum en een woonzorgcentrum. 

 

  • Assistentiewoningen: Twee woonblokken van 5 à 6 verdiepingen zullen samen 70 assistentiewoningen huisvesten, voorzien van alle comfort. De nieuwbouwflats zijn alle uitgerust met ruime raampartijen, 1 of 2 slaapkamers, terras, ingerichte keuken, berging, badkamer met inloopdouche en een persoonlijk alarmsysteem. 
  • Dienstencentrum: Bewoners van de assistentiewoningen en de wijkbewoners kunnen elkaar treffen in het dienstencentrum, voor een warme maaltijd, activiteiten en cursussen.  Dat zal zich deels op het gelijkvloers van een van de woongedeelten situeren – met een polyvalente ruimte en een groot overdekt terras – en deels op het gelijkvloers van het aangrenzende woonzorgcentrum – met de brasserie.
  • Woonzorgcentrum: Het woonzorgcentrum telt 4 verdiepingen, waar meerdere leefgroepen van circa 10 personen zullen wonen. Samen kunnen hier 120 personen terecht. Behalve de brasserie is er op het gelijkvloers een kapper, pedicure en kinezone met zicht op de groene buitenruimte. Er komt ook een fietsenstalling en een ondergrondse parking (112 pl.).
  • De bouw van het project zal circa 3 jaar in beslag nemen. De eerste fase, de saneringswerken van de bovenste grondlaag op het terrein, wordt eind augustus 2024 opgestart in samenwerking met OVAM. De ingebruikname van de nieuwe zorgsite is voorzien in het voorjaar 2027.

Heb je interesse in dit woonproject?

Dan kun je je alvast vrijblijvend inschrijven op de interesselijst ‘project Stuivenberg Hoboken’ via klantendienst@zorgbedrijf.be of 03 431 31 31.  
Zodra er informatiesessies over de bewoning van de assistentiewoningen en het woonzorgcentrum gepland worden, nemen we contact met jou op.