Door de opleiding Project-600 kan je studeren zonder loonverlies en verpleegkundige worden. Dit jaar start er een tweede programma waardoor je deeltijds kan studeren zonder loonverlies en je kan opwerken van gegradueerde verpleegkundige tot bachelor verpleegkundige.
Droom jij ervan verpleegkundige te worden?
Studeren en werken is niet evident. Soms wil je graag een stap zetten, maar laat je situatie dit niet toe. Je hebt bijvoorbeeld kinderen, een gezin, afbetalingen … Je hebt je inkomen nodig, en werk met studeren combineren gedurende jaren zie je echt niet zitten. Dan is er toch een oplossing dankzij het systeem van Project-600. Zorgbedrijf en de overheid slaan al jaren de handen in elkaar om een aantal mensen de kans te bieden te studeren, met behoud van loon, om bachelor verpleegkundige (A1) of gegradueerde verpleegkundige te worden (A2).
Kom jij in aanmerking?
Om deel te nemen bepaalt de overheid de voorwaarden. Zo moet jij op 31 augustus 2022 aan de volgende voorwaarden voldoen:
- Reeds voldoen aan de toelatingsvoorwaarden of een toelatingsproef afleggen voor het begin van het schooljaar. Weet je niet of je huidige opleiding voldoet? Vraag het ons. Weet wel, als je bijvoorbeeld secundair onderwijs hebt afgerond, dan kom je al in aanmerking. Deed je hoger beroepsonderwijs? Dan eveneens. Of je dus zorgkundige bent, kamerverzorger, administratief medewerker: iedereen kan zich aanmelden.
- Je werkt momenteel in de thuisverpleging, dagverzorgingscentrum of een woonzorgcentrum en hebt er ook al 3 jaar ervaring in totaal (private spelers, publieke spelers: al je ervaring mag je optellen).
- Je werkt minimaal halftijds.
- Je hebt nog een loopbaan van 5 jaar per studiejaar af te leggen. Dus als de studie 3 jaar duurt moet je nog min. 15 jaar voor je pensioen zijn.
- Je belooft na je studie als je slaagt zeker 5 jaar te werken als verpleegkundige.
- Je was nooit eerder ingeschreven in Project-600 (tenzij je inschrijft voor het brugtraject).
Hoe word je gekozen?
De Rijksdienst voor Sociale Zekerheid doet de selectie. Ze geven voorrang voor wie vandaag werkt in directe zorg en wie een korter leertraject te volgen heeft. Als je nu inschrijft krijg je in juni van de overheid antwoord of je weerhouden werd. De selectie is pas definitief als jij en Zorgbedrijf tekenen, je dit document terugstuurt naar de RSZ én je in juni een informatiesessie van het RSZ volgt.
Haalde je eerder als medewerker van Zorgbedrijf al een graduaatsdiploma verpleegkunde?
De deelnamevoorwaarden zijn identiek. Iedereen met een graduaatsdiploma kan deelnemen, maar behaalde je je diploma via P600, dan heb je wel voorrang bij de selectie. Bij een deelname krijgt je dan halftijds vrijstelling van prestaties om gedurende 2,5 jaar een aantal uren te studeren en 800 uur stage te lopen. Deze stage mag je in de eerste plaats lopen bij ons in het Zorgbedrijf.
Aanmelding en inschrijving
Meld je onmiddellijk aan voor deelname aan een van beiden: bel naar medewerkerscontactcenter op 03 431 90 00 of mail naar mcc@zorgbedrijf.be. Het medewerkerscontactcenter helpt je met plezier verder op weg.